Nyheter

Sässongsstart

Den första mtb tävlingen för i år börjr närma sig. Har inte riktigt dendär formen jag hade planerat att ha men är taggad till TUSEN ändå!!! Så klart så drog jag på mig halsont igår men får hoppas det går över så att det blir att tävla på lördag. Tävlingen går av stapeln i säter, Klippingeracet. Vi är ett stort startfält på ca 40 st galna cyklister och är därmed det största startfältet. KUL!! Har även kollat på vilka som kommer att köra i Elit och det är inget dåligt startfält som det blir. Så nu gäller det bara att kurera sig så bra som möjligt och sedan sätta kroppen i racemode så ska detta kunna bli kul! 

En bild från en fin tur på påsklovet.

Inget SM för min del

I helgen så skulle jag egentligen ha varit och kört velodrom SM i falun. Men så blev det inte. Istället så har jag fortsatt haft ont vid hälsenan som jag berättade förut och har därför inte cyklat på 4a veckor. Var därför till en sjukgymnast för 1 vecka sedan som då berättade att jag hade en inflamation i en slemsäck som sitter innanför hälsenan. Han sa även att jag skulle vila ytterligare 4a veckor från cykeln. Inte jätte nöjd med det nu när säsongen kryper sig på, men men det är sånt som är. 

Jag var iallafall upp och kollade på Velodrom SM och shit va kul det såg ut att vara. Det verkligen kliade i fingrarna när man kollade på alla duktiga cyklister. 

Nu vet ni iallafall hur läget ligger till just nu så får ni ha det så bra!

 

 

Inte långt kvar tills säsongsstart

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här på hemsidan. Så jag tänkte gå igenom lite vad jag har gjort den senaste tiden. I januari så tränade jag bara på och jag tyckte allt fungerade bra. Men sen sista veckan i Januari så vart jag tyvärr sjuk. Det gjorde att uppladningen inför Nordiska Mästerskapen i  Velodrom i Danmark 2-5 Februari vart väldigt dålig och hade en helt usel form när jag kom dit. Jag körde på NM 4 stycken grenar: Scratch, eliminering, Poänglopp och 100 meter. På scratcen blev jag 8:a och var inte jätte nöjd med det. Elimineringen gick inte heller så bra och jag kom där på 11:e plats. Poängloppet gick lite bättre men fick tyvärr inga poäng för min kropp var aldeles för trött. Jag vet inte riktigt vilken placering det blev där däremot. På 1000 meters loppet kändes det som att jag hade lite bätre chanser för att då åker man själv och slipper tänka så mycket på taktik (Jag är ganska dålig på taktik :). Det var ett roligt lopp men även det jobbigaste tror jag. Jag öste på för fullt i de 4:a varven som skulle köras och kom imål på tiden 1,16,76 och blev därmed 5:a vilket blev min bästa placering. Jag måste även gratulera alla andra duktiga svenskar som var med och gjordfe så att sverige fick ihop hela 33 medaljer.

Vi åkte sedan hem på måndagen och började då känna att halsen gjorde ont. Mycket riktigt så vart jag sjuk i en hel vecka till vilket inte var så roligt. Kom igång med träningen med veckan efter igen och tyckte det började kännas ganska bra igen. På fredagen samma vecka så började det göra ont i vänser hälsena vilket gjorde mig skeptisk. Dagen därpå var det dags för remboloppet som är ett klassiskt skidlopp som hemmaklubben arrangerar. Så jag ställde upp och åkte men gjorde det utan fästvalla för att jag ville ta det lugnt med hälsenan. Det loppet gick över förväntan och jag kom till och med på pallen endast 1 sekund bakom 2:an.

Veckan därpå (förra veckan) fortsatte jag att träna på som vanligt och llt funkade bra förutom att den där hälsenan fortfarande verkte. Tog kontakt med en sjukgymnast på fredagen och vi kom fram till att jag överansträngt den. Så denna vecka blir det ingen cykelträning så vi får se hur detta går eller om jag får sån abstinens att jag klättrar på väggarna här hemma. Jag får iallafall träna bara jag inte anstränger vänster vad så hoppas det ska gå bra. 

Det är även inte så långt kvar till säsongsstart nu, endast 8:a veckor!Skit kul!!!! Men först så är det SM i Velodrom den 19:e mars. 

 

Nytt år nya möjligheter

Jul och Nyår är nu förbi. Träningen rullar på bra och hoppas jag kan hålla mig frisk nu under det nya året, 2017! Ett spännande år kommer det bli med mycket tävlingar och annat kul. Ser fram emot säsongsstarten i slutet på april. Jag var och firade in det nya året uppe i sälen men är nu hemma igen. Det var en mycket trevlig vecka i sälen där jag även fick se lite snö. Han även med att åka slalom vilket var väldigt länge sedan. Jag har än så längelov vilket är jätte skönt. Men är inte hemma så många dagar till för på torsdag åker jag till en polare i karlskoga för att sedan ta tåget från Örebro på fredag ned till Halmstad. Där väntas ett läger, UC17. Det är ett läger för cyklister mellan 13-16 år. Kul ska det bli!

Så nu önskar jag er en god fortsättning av det nya året så hörs vi av lite senare.  

 

Velodromtävling

Tjenare! Igår var jag på velodromtävling i falun.vi körde par omnium. Det var ganska många ungdomar med vilket var riktigt kul. Jag fick äran att åka med Gustav johansson. Vi körde 4st grenar, scratch, speed, eliminering och poänglopp. 

Jag var väldigt otaggad innan tävlingens start meen det ändrades snabbt efter att vi körde scratch racet. Jag vart där 4:a. Speed var nästa gren att köra. Det är en väldigt jobbig gren där det är spurt varje varv och vi kördee 1 varv= FULLT ÖS.Det givk tyvärr inte nå bra där men laddade inför elimineringen. Eliminering är något jag har varit ganska dålig på för att jag har inte det där snabba och smarta tänket. Men denhär gången gick ganska bra faktiskt vilket jag är nöjd med. 

Sen till den avslutand grenen Poänglopp. Vi körde 50 varv (ca15 km) och det var spurt var 10:e varv. Jag lyckades ta några poäng. Jag och Gustav slutade därmed på en 5:e plats vilket är helt ok.

Sen en liten nyhet. På torsadag drar jag iväg till idre och ska åka lite skidor en helg. KUL! Så jag hoppas på fint väder och go träning. 

 

Hagströmska Läger

I helgen var det dags för ett MTB läger och öppet hus på cykelgymnasiet i falun. Det började på fredagen med lite information inne på velodromen och sedan väntade 4 st härliga träningspass. Första passet var ettt träningsrace ute vid källviksbacken. Jag har kört banan förr så visste att det skulle bli sjukt jobbigt. Banan är i princip bara en backen på ca 2 min och sedan en utför i ca 2 min. Köttade på från start men Eric och Joel drog ifrån på en gång. Låg och drog enkille i 5 varv och röck sedan på toppen på backen och fick en lucka som jag sedan höll nedför och in imål. Passet avslutades i BMX-hallen!

De resterande passen var ett teknik pass i bmx hallen och uppe på en av lugnets fina leder, ett sjukt jobbig gympass och ett intervall/ xce tränings tävling. Med allt detta i bagaget så känner jag mig bara mer taggad till att vilja börja där. Bra träning, bra tränare och grymma träningsmöjligheter. 

Sen en liten nyhet. Den 18-20 november ska jag åka på talang / elit-läger i båstad. Skitkul! Kommer även bli kul att inte bara träffa Mtb:arna utan även träffa tjejer och killar från Slopestyle, Bmx, Dh, Track, Cyclocross och Landsväg.

Så det var allt för den här gången. Ha det gott!

 

Cyclocross helg

Idag har jag kört lite cyclocross igen. Efter en vecka med förlylning och där med även lite hahalv dålig träning kändes kroppen sisådär. Det hsr varit fint cyclocrossväder med ca 3 graders värme och så började det regna precis innan min start. Jag fick stå i andra startledet och fick en ganska bra start. Hamnade i en klunga som höll ganska bra tempo och låg kvar där. När det var lite mindre än tre varv kvar såbörjade några i klungan bli trötta. Två stycken lyckade komma iväg och sedam även en tredje. Kvar var jag och Kalle (vi var dom ända som körde med mtb). Jag insåg ganska fort att vi inte kommer orka gå ikapp så vi började växelköra. Gjorde några små ryck men utan framgång. Fick till ett bra ryck i sista backen och orkade hålla ifrån ända in i mål. 

Nu sitter jag i husvagen och har ätit lite och laddar upp inför morgondagens race här i Uppsala. 

 

Hagströmska cx pokalen 

Efter en helgs tävlande är jag nu lite trött i kroppen. Roligt hade jag och det var faktiskt roligare än förväntat att köra Cyclocross. Så bra vet jag inte om det gick men kändes ändå helt okej för att vara första gången. Jag kom iväg jätte dåligt o starten och fick jobba mig upp. Kom ikapp Felix och Axel på andravarvet och dom la sig då på hjul och så fick jag dra en bit. Vi turades om att vara först och det vart några små försök till att rycka några gånger men ingen som kom iväg. Varv på varv åkte vi ihop och när vi sedan var på sista varvet så försökte Axel rycka igen. Jag och Felix hängde på och så gick jag förbi Felix och upp jämsides med axel i sista backen. Hade ganska mycket krafter kvar och sedan på sista asfaltssträckan in till mål gick jag om och spurtade ifrån. Jag kom in på en 6e plats och hade ganska mycket krafter kvar så var ganska nöjd. Jag hade velat varit lite högre upp men det blir fler gånger. På lördagen körde jag en velodromtävling där jag och Patrik (min lagkamrat) var 3a på flygande i par, jag vart 3a på scratch, åkte ut först på elimineringen och sedan så körde jag och Patrik till oss en 6e plats på 3 km lagförföljelse. Med det blev jag och Patrik totalt 6a och gick därifrån med trötta ben.

 

Cyclocross

Tjenare!  Nu måste jag försöka komma igång och skriva här på hemsidan. Kan börja med att berätta vad jag ska göra imorgon lördag 8/10. Jo imorgon så ska jah köra mitt första cyclocross race i mitt liv. Ska bli kul men även riktigt jobbigt. Även kul att kolla hur kroppen är efter ca 2 veckor med lite säsongsvila. Men kul ska det bli! 

Jag ska även raca på söndag men då på lite plattare mark utan backar och ändast vänstersvängar. Det är nämligen dags för årets första velodromtävling. Så ni får önska mig lycka till så kommer jag med en uppföljning nästa vecka!

 

 

 

Lite bilder från årets tävlingar!

 

Swe-cup Säter

I lördags var det tävlingsdax igen! Denna gång på lite närmare håll, nämligen i Säter. Det var årets första swe-cup tävling om ca 45 stycken kom till start i min klass p15-16. Fick en halvdåligstart efter att killen brevid mig inte fick i klippset och vinglade in framför mig lite grann. Körde på ganska bra men benen känndes lite tröga. Ut på andra varvet vaknade dom till och körde upp mig från 16:e till 10:e plats. Tyvärr fick jag kramp i vaderna på sista varvet och tappade därmed en placering. Inte världens bästa resultat men de kommer. Kul att ha kört första svenska tävlingen för i år iallafall. 

 

Norgecupen

I helgen var det äntligen dags för säsongen att dra igång på riktigt! Tävlingarna ägde rum i Darbu utanför Oslo i Norge. Körde banan på lördag morgon och insåg direkt att det här kommer bli en sjukt rolig helg. Banan var ganska tekniskt tuff med mycket dropp, hopp, rötter, sten och rockgardens. Otroligt kul!! 

På lördagen var det tempo som stod på schemat. Det betyder att man startar individuelt och vi körde endast ett varv. Tryckte på runt hela varvet och kom imål på en 16:e plats och därmed andra svensk. Var lite missnöjd för känndes inte som att jag tagit i tillräckligt, var liksom inte trött. Men bara att tänka positivt att man har mer att ge och ladda om till söndagens xco race. Startade sent på söndagen och han därmed kolla på eliten innan det var min tur. Fränt och kolla på hur snabba dom är egentligen och kolla deras spårval mm.

14:35 gick starten för P15-16 år (min klass). Kom iväg hyvsat bra i starten, klättrade uppåt i fältet och låg på en 12.e plats inför den sista uppförsbacken på sista varvet. Otur som man har ibland fick jag såklart stopp där och fick springa sista biten upp. Detta gjorde att killen bakom kom ifatt, låg på rulle bakom mig ända fram till spurten där jag inte hade nånting att sätta emot med. Blev tillslut alltså en 13:e plats vilket jag är ganska nöjd med. Nu laddar vi om inför helgens swe-cup race i säter och hoppas på lite bättre placering. 

 

Bilder från söndagens race  Foto: Catharina Sjöberg

 

Kul på två hjul

Vilken rolig kväll det har varit idag! Skyndade mig hem från skolan. kastade i mig lite mat, bytte om till cykelkläder och satte mig i bilen och åkte mot falun. Idag var det inte velodrom som stod på schemat utan en träningstävling på jungfruberget som annårdnades av ett UF företag från Hagströmska skolan. Eftersom att starttiden var 18:30 så var det pannlampa som gällde. Sjukt rolig bana och kul att äntligen få ta i lite ute i den fina dalaskogen. men banan var även välldigt svår. Först gick det uppför tre branta, långa och jobbiga backar. Jättesvårt att få fäste på den snön men utmaningar måste man ha. Som alla vet så kommer som tur nästan alltid utförsbacke efter uppför. Med mjölkcyra i benen sladdade jag mig nerför de branta och hala backarna. Mina Tune race 2.0 hjul fick verkligen sättas på prov må jag säga. Tyvärr så gick lampfästet till ena lampan sönder på första varvet så fick stanna och plåcka dän den men efter det var det fullt ös som gällde. Måste tacka eleverna i Uf företaget Vårcupen för en riktigt rolig tävling.  

Bild från starten av dagens träningstvling

 

USM i bana och nya hjul från Tune

I helgen var det äntligen dags för USM i Velodromcykling. Det var en rolig tillställning som varade under Lördagen och söndagen. På lördagen kl 9 var det dags för första start. Vi skulle köra kval  till sprint, flygande varv. Fick till en riktig fin ingångsfart in i första kurvan och lyckades slå mitt PB med över en halv sekund. Min tid var 12.13sek på 190 meter. Med den tiden så kvalade jag in mig som 3:a. Nästa deltävling på tur var 500 meter (2,5 varv). fick en usel start ut ifrån startmaskinen men känndes ända ganska bra när jag väl fick upp farten. Kom imål på tiden 39,91 och insåg där med att jag missat pallen med 4 ynka hundradelar. Riktigt surt för mig men är glad över min klubbkompis Patrik engström som tog bronsplatsen. Som turså var inte hoppet om en SM medalj över där. Eliminering skulle köras och jag var taggad till tusen. Tråkigt nog fick jag en lite halvdålig platts och fick verkligen kämpa för att hänga med. En efter en blir eliminerad och det är bara jag och två andra kvar. Spurtvarvet kommer, dom trycker på och alla mina krafter är. Jag blir eliminerad och fick äntligen min bronspäng och är riktigt nöjd med det. En tävling återstod för dagen och det var sprint. Det är när man åker två och två, man ska köra 3 varv och den som är först till mål vinner den omgången. Man kör bäst av tre. Kvartsfinnalen gick bra och jag gick vidare. I semifinalen mötte jag kval 2:an. Förlorade tyvärr den men gick till B-final . Där fick jag möta min klubbkompis Patrik.Det var en riktigt hård och jämn faijt som jag på tredie och sista omgången lyckades avgöra på genom att vinna med ca 1-2 cm. Glad med dagen och mina 2 bronsmedaljer så var det bara att ladda om in för söndagens race. Poänglopp och förföljelse 11 varv skulle köras. hade ingen bra dag och benen var inte som jag ville. Kämpade på och kvalade in på en 4:e plats på förföljelsen, 22 Hundradelar bakom min klubbkompis. Poängloppet gick inte alls som jag ville och blev där 7. Hade inte så mycket krafter kvar men en B-final skulle köras mot min klubbkompis idag igen. Jag hade nästan inge power kvar i bene och Patrik tor hem 3:e platsen ganska lätt. Är väldigt nöjd med helgenoch mina prestationen förutom att det inte gick riktigt som jag ville på söndagen. Men man kan ju inte alltid ha bra dagar.

Sen har jag beställt grymma hjul till min Mountainbike från Tune Sverige. Kommer mer om dom sen.

 

 

 

 

Tävling i Danmark

Då är jag hemma igen då efter en rolig helg i Danska Odense. Vi kommer dit på fredag kväll och fick då prova bana en sväng. Riktigt fränt att äntligen få prova den stora 250 meters banan. På lördag morgon "tävlingsdagen" så kom mamma och pappa till boendet och hade då med sig min nya velodrom hojj. Så fick då lov att ut på bana  för att hinna ställa in cykeln till tävlingen som började 2 timmar senare. 

Tävlingen vi körde var omnium. Det är när man kör ett visst antal grenar, i det här fallet 3 st och sedan så är det totalen på alla 3 grenar som är slutresultatet. 

Till att börja med körde vi scratch som är som ett vanligt linjen lopp, först till mål bara.Vi körde 16 varv och det gick faktiskt ganska bra. Jag kämpade på och kom i mål på en 7:e plats. Andra grenen vi körde var Eliminering. Då är det spurt vart annat varv och den som är sist över mållinjen åker ut. Gick tyvärr inte alls som väntat, vart blockerad av min lagkamrat och åkte ut. Men såg inte något negativt på det utan tänkte bara att jag har mycket mer kraft än alla andra till den sista och avgörande etappen poänglopp. Vi körde 20 varv på poängloppet och hade spurt vart 4:e varv. Gick ganska skapligt och tog en utav de 5 spurterna. Vart tyvärr sjukt trött efter det och orkade inte ta några med poäng.

Med det så slutade jag på en delat 8:e plats och är ganska nöjd med det. Måste även ge cred till två av mina kompisar som kom 1:a respektive 2:a. grymt jobbat. Helgen avslutades sedan men en träning på söndagmorgon och sedan var det dags för den "roliga" resan på ca 10 timmar hem.

 

Till vänster är det en bild från poängloppet och den till höger  från uppvärmning på banan

Skidtävling på hemmaplan

I helgen var det dags. För första gången i år tävlade jag i söndags längdskidor. Har tyvärr inte blivit så mycket skidåkning i år så hade inte så stora förhoppningar på en bra placering men kul var det. Riktigt roligt at träffa alla skidkompisar igen och få känna på den där riktiga smärtan när man trycker på upp för det jobbiga backarna i Åsbo. Jag skulle åka 6 kilometer (två varv) och när jag gick ut på det andra varvet gjorde det ont i varenda muskel och kändes inte som att jag tog mig någon vart. Åkte in på en fin 5:e plats som jag ändå är ganska nöjd med. 

Jaha och sen var det ju snart dax för att åka till Danmark då. På fredag bär det av och sen väntar träning på lördag morgon samt trävlingen som börjar vid lunch. Ska bli sjukt skoj och känns som att formen finns där så nu är det bara att kötta.Nu får ni önska mig lycka till och ha det så bra så kommer jag med och hur det har gått nästa vecka. 

 

 Här kommer en bild från skidtävlingen och även en liten tb från ett fint race i borås.

Velodromläger och tävling.

En jobbig och rolig tränings helg i velodromen i Falun är till enda. Vi körde totalt 3 st pass och avslutade sedan lägret med en riktigt jobbig tävling. På träningspassen körde vi mestadels repetition inför den kommande tävlingen i Danmark den 30:e Januari. Har till exempel kört väldigt mycket Madison på slutet för att kunna köra så bra som möjligt på tävlingen. Madison är när man är i ett par med någon och kör ett varv längst ner i banan på svart tills man kommer ikapp sin lagkamrat. Då skickar den som kommer ikapp tag i lagkamraters vänstra hand och skickar sedan iväg hen framåt så den får ta ett varv istället. Sen håller man på sådär i ett vist antal varv och så är det spurtpriset var 5,10 eller 20:e. Den som sedan har mäst poäng när alla varv är körda vinner. 

Sen på lördagens eftermiddagspass var SVT och gjorde ett repotage om velodrome och va det är så kicka gärna in på länken här nedanför.

Länk till reportage

 

 Fina presenter och en grym video

Japp en rolig och härlig jul har det varit. Mycke fina presenter vart det och fick särskilt ettriktigt fint träningsredskap. En Garmin forerunner 920 xt, pulsklocka. Så håller just nu på och lära mig hur klockan fungerar, alla funktioner, hur man gör träningar med mera med mera. T.ex. Så har jag hålt på och kolla lite sömndata genom att bara sova med klockan. Sen på morgonen när man vaknar så öppnar man sin mobil och går in på Garmin appen och där hittar man exakt hur man har sovit. Hur jupt man har sovit, hur länge, när man somna och hur mycket man har rört sig. Så häftigt. Just nu är jag uppe i Sälen så har även hunnit testa mitt pulsband i ett fint längdskidspår i kläppen. Det är ju tyvärr inte så mycket snö här uppe heller men det är alltid lika trevligt att vara här. Som tur är så har jag med mig en cykel iallafall.

Sen är det såhär att en cykelkompis till mig som heter Eric Herlitz har gjort en grym video så gå gärna in och kolla på den. Jag är den som har de gula kläderna. God fortsättning allihopa! 

"Länk till film"

 

 

 

Rolig helg och julen närmar sig!

2016-12-21

En rolig helg är till ända och Julen närmar sig med stormsteg.Det har varit en helg med mycket cykel och roliga besked. Den började med en liten lugn tur på Enduro hojen ( ej motordriven) till en kompis. Kan därmot erkänna att det inte var den lättaste cykelturen jag kört. De breda däcken med höga nabbar, sjukt mjuka stigar/grusvägar och den långa slaglängden fram och bak sög musten ur mig totalt. 

På söndags morgon var det dags igen. Det vart ett lite kortare disstanspass på ca 3,5 mil. Skojigt men även välldigt lerig runda. Blev även ett stopp vid några hopp så jag fick leka av mig lite. Som ordspråket säger "Leka bör man annars dör man". Det vart även en sväng upp till falun på kvällen för lite träning i sveriges ända Velodrom. Sjukt jobbig men men rolig och även lärorik träning. Det vart många intervaller den kvällen kan jag säga. Tex 15 sek fullt ös, 15 sek vila i 5 min är inte att leka med. Nu till det roliga beskedet. 

I Januari ska jag, mina två tränare och några velodrom kompisar åka till Odense i Danmark för att tävla i Velodromcykling. Ska bli kul att äntligen få testa på att åka på en stor bana som är 250 meter istället för 190 som den i Falun är. Sen ska det även bli riktigt spännande att för första gången köra internationellt. Kul när det händer lite saker! Nu är det bara att hoppas på att man inte blir sjuk eller skadad så man kan köra. 

                                                                   God Jul allihoppa och lycka till med träningen!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)